trabajo con ordenador

La pandèmia ens va portar associat el teletreball, i al primer moment per tothom va ser un gran incentiu en el salari emocional, semblava que teníem més llibertat, més temps amb els teus menys despesa de transport i de dietes, etc. però el temps ens està ensenyant l’altra cara i comença a ser gairebé un malson.

Després de tot aquest temps de reclusió forçosa, la majoria trobem a faltar les relacions humanes i amb els nostres companys.

Ja ningú ens diu bon dia al matí, el cafè també el fem sols, i fins i tot ningú ens parla d’una sèrie nova de Netflix o  comentem el partit del cap de setmana.

Ara comencem a veure com aquest aïllacionisme ens va passant factura, a poc a poc, però de manera constant una tristor ens va embolcallant. És per això que, cada vegada són més els teletreballadors, emprenedors o freelacers que decideixen fer el pas i anar a treballar als coworkings de la seva ciutat.

Quan planteges substituir el lloc que has agafat al menjador de casa per un espai de coworking, busques un espai que acompleix el màxim de les teves necessitats i on et sentis còmode i content d’anar a treballar cada dia i on per grandària i número d’usuaris o rotació d’aquests, et sentis segur.

Avui a Happy Works seguim tota una sèrie de protocols de seguretat per la tranquil·litat de tots els que convivim treballant junts, mampares de separació amb les visites, mascaretes, desinfecció i gel ja s’han quedat en el nostre dia a dia.

La comunitat, la seguretat a més de, llum natural, estètica acurada, cadires còmodes i ergonòmiques, taules àmplies, connexió a Internet amb una ràpida velocitat, silenci, cuina equipada i zones comuns, gestió de correspondència, servei de recepció per atendre les visites, sales de reunions per a trobades amb clients, socis o proveïdors … són part del nostre fet diferencial.

Despatx privat o taula de treball en una sala compartida? Espai fix o flexible? Modalitat d’accés full time o coworking per hores? Analitza la teva necessitat i podràs triar la millor opció segons els teus hàbits. La opció que i que encaixa millor amb tu.

Fes un checklist de tot allò que hauria de tenir el teu espai de coworking ideal i comença a marcar caselles quan facis la comparativa entre diferents opcions. Ah, i no et deixis seduir per fotos boniques.

La nostra recomanació abans de prendre cap decisió és que visitis l’espai de forma presencial!, és quan descobriràs tots els intangibles.

La ubicació del teu negoci o lloc de treball també és important, i molt. L’ideal és buscar un lloc cèntric -o almenys bé comunicat- en una zona amb cert renom. Pensa que la ubicació d’una empresa pot comunicar molt de forma implícita, així que valora quina imatge vols projectar. Un altre punt que has de tenir en compte amb relació a la ubicació és la practicitat. És fantàstic treballar còmode, però assegura’t també de tenir a mà tots els negocis i establiments que puguis necessitar: bancs, gestories, restaurants, botigues comercials…

Està demostrat que passar-se a Happy Works millora enormement la teva productivitat i rendiment laboral; això sí, sempre amb un ambient de treball estimulant i inspirador!

Hi ha espais que semblen biblioteques i en els quals fa cosa fins i tot esternudar i altres en què, en canvi, pot haver-hi gairebé tant enrenou com al pati d’un cole. També hi ha de mitjana, és clar! No hi ha una única solució, sinó que l’opció encertada serà la que encaixi millor amb tu.

No oblidis, a més, que gran part de la màgia del coworking són les relacions i els vincles que s’estableixen entre els membres de la seva comunitat. En aquest tipus d’espais no només trobaràs potencials socis o clients, sinó també amistats que durin tota la vida.

Et sembla una mica car pagar entre uns 150€ i 220€ al mes pel teu espai de treball en el coworking? Si darrere d’aquesta inversió hi ha amagada la clau de l’èxit, t’avancem que fins i tot ho trobaràs un regal. Bromes a part, el que volem dir és que a l’hora d’escollir el teu espai de coworking no hauries fixar-te en el preu com un element aïllat. Valora el coworking en el seu conjunt i tots els serveis que t’ofereixi!

Estabilitat, clients potencials, productivitat, conciliació laboral, salut mental… Fer el salt al coworking és una inversió a llarg termini amb un retorn molt gran!

Queda clar que trobar l’espai de coworking perfecte requereix temps i dedicació, però no és cap utopia. Si segueixes els consells que t’hem comentat, segur que l’elecció que facis serà l’encertada. I si encara tens dubtes, aprofita l’opció que ofereixen molts espais de fer una prova diària gratuïta. Res com provar alguna cosa nosaltres mateixos per decidir si ens agrada!