ordenador

És possible que d’aquí a uns anys, les noves generacions ens mirin amb una cara rara quan expliquem que fins al 2020. La gent anava cada dia a la mateixa hora a un lloc concret, “l’oficina”, a treballar. Segurament es qüestionaran perquè la gent no podia treballar i conciliar el seu horari amb la seva família. Perquè si les necessitats d’una persona varien en el temps, la feina no podia amotllar-se. Perquè la gent perdia una hora en anar i una en tornar a aquesta famosa “oficina”.Perquè la gent anava a treballar a un lloc concret no adaptat a ell si podia fer-ho des de casa… perquè cada dia si en realitat hi havia dies que no tenia la necessitat de reunir-se amb ningú. Perquè si acabarem compartint fins i tot el cotxe, no compartien espais on fer la feina d’oficina.

Un espai de treball flexible és un compromís entre tots per satisfer les necessitats tant de l’empleat com de l’empresa

 • És la manera d’adaptar-nos a aquesta època de canvis constants, sobretot en el com i quan treballem.
 • És entendre que el benestar de tots els implicats en el món laboral és clau pel bon funcionament.
 • És aconseguir que els costos de l’empresa siguin controlats i escalables i flexibles. És anar al ritme que ens demana la societat.
 • És en definitiva que la felicitat tingui el valor que es mereix.

La tecnologia i els espais per aconseguir aquesta flexibilitat ja els tenim; ara hem d’aprendre a beneficiar-nos de les noves oportunitats que ens proporciona

És necessitarà treballar des de la confiança, crear una cultura col·laborativa on/off line, organitzar-se de forma creativa, estar a les últimes tendències del treball, fomentar la conciliació de la vida laboral i personal, etc. Aquesta estratègia de treball flexible permetrà augmentar la productivitat i la integració familiar, fomentant la motivació i aconseguint així les empreses retenir el talent. Una estratègia de treball flexible, no només permetrà a les empreses circular per un món empresarial marcat pels dubtes amb més confiança, sinó que permetrà atraure i retenir el millor talent.

Ara és important flexibilitzar tant l’estructura física (espais de treball, eines) com horaris i gestió.

Els coworkings de baixa capacitat, en aquesta nova situació, aportem el que es necessita:

 • Seguretat i tranquil·litat sanitària aforament controlat
 • Uns entorns pròxims a la habitatge del treballador.
 • Espais de treball agradables on compartir el dia a dia.
 • Espais per les reunions físiques o virtuals que es necessiten.
 • Despatxos que poden funcionar com a delegació, de l’empresa mare.
 • Servei de secretaria i gestió de paqueteria per salvaguardar la intimitat de les cases particulars.
 • Entorns de treball que milloren la concentració i productivitat respecte a l’espai domèstic.
 • Una comunitat per impedir l’aïllacionisme del treballador.

És per això que a Happy Works recomanem tant a l’empresa que busca un lloc pel seu treballador com al treballador que vol sortir de casa, que vingui a fer un cafè i trobem junts la millor manera de col·laborar.