Entrades

conciliación trabajo familia

Quan aquell fatídic divendres de març el teu cap et va dir que recollissis is les teves coses perquè a partir del dilluns començàveu amb el teletreball no sospitaves, ni per un moment, tot el que s’acostava.

A tothom l’hi va fer gràcia, era una novetat, era no anar a l’empresa, era estar més temps amb els teus. Tot pintava relativament bé i fàcil. Des de llavors, portes ja mesos al teu pis treballant en remot, primer en confinament i ara ja com a teletreballador, i ja has descobert que no tot és tan maco com pensaves.

Haver de passar per una pandèmia per actualitzar-nos i posar-nos les piles en tema de teletreball és per fer una profunda reflexió, tant de les inèrcies com de la societat i la relació feina/temps

Alguns creuran que aquesta crisi ha donat l’empenta que necessitaven a moltes empreses perquè descobreixin que és possible establir sistemes com el teletreball entre els seus empleats, però:

  • Tornarem a les oficines tradicionals quan tot es normalitzi?
  • Estem disposats a ajustar els sous a aquesta nova realitat?
  • Adoptarem noves fórmules i per fi facilitarem el teletreball com a incentiu d’un salari emocional?
  • O res de tot això?

Teletreball sí, però no a qualsevol preu

Quins costos estem disposats a assumir tant treballadors com empresaris en aquesta nova situació?

Moltes empreses haurien de tenir interès a implantar el teletreball, sigui de manera total o parcial pels avantatges que els aporta: es necessiten oficines més petites, es creen llocs de treball itinerants, hi ha estalvi de costos fixos i d’infraestructures derivats d’aquesta manera de treballar, però també es perd un punt el control sobre el dia a dia i un grau d’implicació cap a l’empresa o els projectes per part del treballador, i sobretot no queda clar quina part de costos ha d’assumir l’empresa (internet, mobiliari, despeses generals….lloguer?) perquè al final no siguin més altes que fer tornar tothom a treballar a l’empresa.

El teletreball ha de ser part del salari emocional, i associar-lo a la retribució de l’empleat al costat de altres qüestions de caràcter no econòmic, amb la finalitat satisfer les necessitats personals, familiars i professionals del treballador, millorant la qualitat de vida i fomentant la conciliació laboral.

Per descomptat, pels empleats el teletreball també reporta nombrosos avantatges: flexibilitat d’horari per adaptar la jornada laboral, estalvis de temps i diners en els trasllats a una oficina, dietes, a més d’estar a casa i la comoditat de treballar des de la teva llar.

Però no tot són flors i violes, cal comptar amb certa capacitat d’organització i controlar l’aïllacionisme que suposa deixar de veure els companys i superiors a l’oficina. Aquesta sensació d’estar fora de l’empresa, que ens pot fer témer, no només perdre les possibilitats d’ascens, sinó també per la continuïtat en els moments de crisis. El teletreballador també ha d’aportar més valor a l’empresa.

Teletreballar funcionarà si és un WIN WIN.

Ara bé, treballar a casa no és fàcil: l’ambient és propici a despistar-se, és el lloc on tendim a distreure’ns, estar amb els nostres i descansar, canviar el paradigma no és ràpid. I la família no ajuda gaire amb interrupcions o parades derivades de trobar-se a casa. Per això és fonamental imposar horaris, i un espai marcat i molt clar on treballar. Per treballar necessitem un espai no polivalent, un espai on quedi clar quina és la nostra activitat, com si estiguessis a la feina.

Part dels problemes tenen una clara solució i es diu Coworking

Els coworkings com el nostre, es presenten com una solució perfecta tant per a treballadors com a empreses. Els primers aconsegueixen un espai de treball totalment equipat fora de la seva llar, cosa que els permet mantenir una separació entre la seva vida personal i professional. A més, els coworkers es troben envoltats d’una comunitat d’emprenedors i treballadors com ells en què regna un ambient de col·laboració i creativitat. Si es treballa en un espai en el qual tots se senten motivats, és fàcil contagiar d’aquesta actitud!

Pel que fa a les empreses, el coworking els ofereix un estalvi de costos important, ja que no han de carregar amb totes les despeses habituals d’una oficina pròpia, o els costos incontrolables a casa del treballador, Aconsegueix separar els equips no blocant la feina en cas de quarantena, amb un cost fix reduït té tot el que necessita el seu treballador més el control d’horari i la seguretat pròpia de l’espai. També els facilita serveis addicionals com el lloguer de sales de reunions, recepció i gestió de correspondència … I el més important, un espai de treball controlat amb esperit de feina però a la vegada inspirador per seus empleats!

En moments com els que vivim, l’elecció més encertada per a nosaltres o els nostres empleats, dependrà de diversos factors com la seva ubicació, tarifes, serveis que ofereix … Haurem de valorar també les mesures de prevenció i protecció que hagi pres el centre per garantir un espai de treball segur.

En definitiva, sembla evident que el teletreball ha arribat per quedar-se. Si bé no és una opció viable per a tots els sectors i professions, sí que es considera implantar-la en moltes empreses a partir d’ara.  Els seus avantatges són clares, si s’aplica correctament i es basa en una relació de confiança entre empresari i treballador, així que llarga vida al teletreball!

En resum, per aquesta nova situació on el teletreball ha arribat per quedar-se, i cal que tots canviem el xip per adaptar-nos a la nova situació.

entrada coworking

Després de les vacances d’estiu, arriba el mes de canvis i nous començaments per excel·lència. El setembre és sinònim de reprendre rutines, planificar el nou curs, posar tot en ordre i fer neteja… En el camp empresarial, és una època de gran activitat. De fet, els experts assenyalen que setembre és el millor mes per emprendre i començar una nova carrera professional.

Encara que a HAPPY WORKS, el coworking de Sabadell, sempre hem defensat que qualsevol moment és bo per emprendre si tens les ganes i els recursos necessaris, el mes de setembre ofereix una sèrie d’avantatges que no podem obviar. Vegem quins són!

Facilitat burocràtica

Durant els mesos d’estiu -especialment agost- sembla que s’aturi el món i tot funcioni a mig gas. És un moment ideal per reflexionar i testejar noves idees, però no per emprendre. Al setembre, en canvi, la majoria d’empreses i organismes reprenen la seva activitat i tornen al seu horari habitual. Si necessites realitzar qualsevol tràmit per començar a treballar amb la teva nova empresa, espera a setembre i veuràs com totes les gestions burocràtiques triguen menys i funcionen de forma més eficient. Això sí, tampoc esperis miracles del nostre sistema burocràtic i pren-t’ho amb filosofia i amb calma!

A partir de setembre també es reactiven totes les mesures per a empreses i autònoms que havien començat a tramitar-se abans de l’estiu, així com la concessió d’ajudes i subvencions que puguis necessitar.

Major activitat empresarial i anticipació de campanyes comercials

Tret que vulguis emprendre en el sector turístic o que el teu negoci tingui un caràcter molt estacional, al setembre és quan es reactiva novament l’economia per a la majoria d’empreses. També és el moment en què decidir com repartir el pressupost per a l’últim trimestre del l’any.

A més, s’acosten importants campanyes comercials com el Black Friday, el Cyber Monday, Nadal i les rebaixes d’hivern. Pensa bé quina serà l’estratègia de comunicació i màrqueting de la teva marca i aprofita-per donar-te a conèixer al teu públic!

Comença a emprendre amb les piles carregades

L’estiu ens ha permès descansar, relaxar-nos, deixar enrere l’estrès i baixar el ritme. També ens ha servit per donar forma a noves idees i reflexionar sobre com es presenta el nostre futur professional. La temuda depressió postvacacional la pateixen els que detesten la seva feina. Però si estàs decidit a emprendre, et faltaran dies per començar!

En definitiva, setembre també és el millor mes per emprendre perquè tornem a la càrrega amb il·lusió, motivats i amb les piles carregades.

No subestimis la influència del bon temps

Encara que et sorprengui creure-ho, el clima pot tenir una influència extraordinària en la nostra ment i afectar directament al nostre rendiment. La calor sufocant de ple estiu és capaç de treure’ns les ganes de fer qualsevol cosa.

Al setembre, en canvi, seguim tenint moltes hores de sol a el dia, bon temps i unes temperatures molt més agradables. També s’acosta el canvi d’estació. La nostra ment es posa en alerta i es prepara per a nous canvis!

Comença a emprendre amb bon peu en un coworking

Si t’has llançat a la meravellosa aventura d’emprendre, el primer que volem és felicitar-te. Enhorabona!

Ser el teu propi cap i crear el teu propi projecte professional és una cosa fantàstica, però també et avancem que el camí de l’emprenedor no està exempt de dificultats.

Començar a treballar en un coworking al setembre t’ajudarà a superar molts dels contratemps i desavantatges d’emprendre a casa. En un coworking resulta més fàcil seguir uns horaris de treball saludables i separar els espais personal i professional, comparteixes despeses de subministraments amb altres emprenedors i t’envoltes d’un ambient productiu i inspirador altament contagiós. A més, ¡coneixeràs a una comunitat d’emprenedors fantàstica amb la qual podràs compartir experiències, inquietuds i pot ser que fins i tot nous projectes!

No hi ha dubte que setembre és el millor mes per llançar-se a emprendre. Només necessites armar-te de valor i anar a per això! A HAPPY WORKS t’estarem esperant al coworking amb els braços oberts per acompanyar-te en aquesta fantàstica aventura.

salas de coworking

Un coworking amb personalitat i caràcter és el primer pas per anar content a treballar cada matí!

En aquesta vida s’ha de tenir caràcter

El teu espai de treball és una finestra al món i la teva targeta de presentació cap als possibles clients.

Per arribar a les teves fites, si vols aconseguir els teus objectius, has de construir-te una identitat pròpia, tenir la teva pròpia opinió crítica de qualsevol cosa i, sobretot, t’has d’envoltar d’elements amb personalitat. Per això, treballar en un coworking amb personalitat et diferencia de la resta, et dóna exclusivitat. L’espai on exerciràs la teva carrera professional és un factor que pot condicionar directament l’èxit del teu negoci.

La nostra base com a dissenyadors fa que creiem profundament en la importància de treballar en un espai singular, especial, únic i exclusiu. En tots els anys que tenim obert el coworking a Sabadell, hem estat testimonis de l’evolució d’un munt d’emprenedors que han apostat per un espai de treball especial.

Cada un d’ells amb la seva pròpia professió però tots coincideixen que l’energia que desprèn el nostre espai, és suficient per voler venir cada dia amb tota la força i confiança.

L’espai de treball, no ho és tot, evidentment, però hi influeix directament!

Prepararies la nova imatge corporativa d’un client en un espai neutre o millor ho faries en una taula amb moltíssima llum natural i finestres desde on es veu el verd dels arbres?

Preferiries actualitzar el pla de màrqueting de la teva empresa en un espai gris i fosc o, si poguessis, ho faries en una sala àmplia, amb llum i plena de color? No hi ha color, oi?

On vols atendre els teus clients? Un espai alegre i lluminós que marca una singularitat o en una taula neutre i d’aspecte asèptic? El teu “caché” amb els clients comença quan arriba a veure’t i veu on treballes.

Un espai amb personalitat pot convertir-se en la peça que necessita la teva carrera professional. Som éssers vius que necessitem un entorn favorable per prosperar.

El disseny d’interiors està en alça perquè ens hem adonat que segons com sigui l’espai on vivim o treballem, les coses ens van millor o pitjor. Perquè el nostre estat d’ànim, el nostre benestar i la nostra felicitat estan estretament relacionats amb l’espai on ens desenvolupem personal i professionalment.

Et convidem que descobreixis nostre espai de coworking a Sabadell…

Seràs conscient com un espai amb personalitat és la teva targeta de presentació i una invitació a créixer amb garanties en el complicat món dels negocis.

espacio de trabajo
  • Tens un projecte propi?
  • Penses que és el teu moment?
  • Creus que ja ha arribat el moment d’emprendre el teu propi projecte?
  • Ja has pensat on ho faràs?
  • Penses que casa teva és una bona idea?
  • Creus que des de casa teva et serà més fàcil perquè és el més econòmic?

Pot ser que t’emportis una sorpresa. Nosaltres et recomanem que, si vols ser emprenedor, ho facis en un espai Coworking. Emprende en un Coworking comporta companys, productivitat, motivació, comoditat o networking entre altres…Tots aquests conceptes van lligats a un espai coworking i, no tenen cap sentit a casa teva.

Els espais de Coworking s’estan multiplicant els últims temps, el concepte de treball compartit està de moda i sembla que treballar des de casa ja és una cosa del passat, perque, hi ha elements bàsics, que diferencien el fet de ser autònom a casa o a un Coworking

Estem al segle de les xarxes, i no tan sols les socials, també és molt important les xarxes de feina. Al emprendre, treballar i tindre una bona xarxa de contactes és molt important. Un espai de Coworking és un lloc idoni perquè la teva xarxa de contactes s’ampliï de forma exponencial. És un fet normal que entre els coworkers s’estableixin relacions i converses que porten a saber i conèixer nous mercats o elements i formes de treballar i organitzarse que t’ajuden a millorar en el teu dia a dia.

Intentem posar-ho facil

Emprendre és molt difícil, a Happy Works, intentem posar-ho facil, coneixem aquestes necessitats a la perfecció: velocitat de navegació, calefacció, aire condicionat, un bon espai de treball, tranquil·litat, sales de reunió, un lloc on recepcionar ta teva paqueteria encara que tu no estiguis a l’oficina i un llarg etcètera de característiques que faran que la teva vida professional canviï d’un dia per l’altre.

Mira les avantatges d’estar a un coworking. No hi ha televisió, ni s’ha de posar la rentadora o preparar el dinar. A Happy Works la teva feina és, simplement engegar l’ordinador i començar a produir. Aixecar el cap i veure a tothom treballant amb intensitat fa que immediatament tu agafis el ritme i facis la feina molt més ràpid del que estaves acostumat. L’eficiència és una de la característica principals dels coworkers i és una gran diferencia amb els freelances que treballen a casa.

Vine i prova

Aquests elements que t’hem explicat no sé si faran que vulguis canviar casa teva per un Coworking, però sempre has de pensar que potser no estàs fent les coses malament sinó que l’espai on ho fas no t’ajuda en res.

Vine i prova de treballar a Happy Works on segurament notaràs un impuls en el treu projecte, aquell que fa tant temps que tens a cap i que tant t’ha costat.

Be Happy, be Coworker