i like trabajar

Avui el post està escrit per Silvia Escorihuela (la dietista del coworking)

Fundadora del Racó Saludable

Ja qui diu que treballar fora de casa és un hándicap per poder menjar bé. Tot dependrà de l’oferta de restaurants que tinguis al teu voltant i la teva capacitat de saber escollir. Però quan treballes a un coworking, la logística és molt més fàcil. Tens l’opció de portar una fiambrera, combinar-te el horaris com a tu et funcionin millor i molt probablement, disposis d’un microones per poder escalfar el menjar. O sigui, que alimentar-te bé no és ni un problema ni una excusa.

Ara que s’acosta l’estiu, les opcions a portar dins d’una  carmanyola creixen de manera espectacular. Amanides, gaspatxos i opcions fresques és el que ve més de gust a l’hora de dinar en els mesos que fa calor.

Quins aliments haurien de formar part d’aquesta carmanyola?

En primer lloc, un aliment de tipus proteic. Si segueixes una dieta omnívora pots optar per la clàssica llauna de tonyina, un verat o uns seitons en conserva. També per trossets de pollastre passats per la planxa el dia abans o un ou. Aquests opcions dins una amanida queden genial. També tens opcions vegetals a contemplar, com el llegum per exemple. Un superaliment a potenciar! Combina bé amb tot, és bo calent o fred i permet presentar-lo en múltiples formats (sencer, en hummus, burguers, mandonguilles, salsa bolonyesa vegana…). I per altra banda, com a aliment proteic d’origen vegetal també tenim el tofu, el tempeh o el seitán.

En segon lloc, verdura. M’és indiferent el format en què el presentem i el tipus de verdures o hortalisses incloses, però almenys haurien d’estar ocupant la meitat de la teva carmanyola. De cara a l’estiu és fàcil, no? Cremes fredes de cogombre, gaspatxo, amanides o verdures passades per la planxa.

I si tens més gana i aprofites per fer esport al migdia, pots incloure una mica d’arròs, quinoa, pasta, patata… per acompanyar les verdures.

Així doncs, ja veus que és força fàcil. Treballar a un coworking et permet alimentar-te bé, a l’hora que tu vulguis i sense tenir massa feina. Intenta complir amb els aliments que t’he indicat i ja ho tens! Comença’t a cuidar aquest estiu. I si necessites ajuda, ja saps que pots contactar amb mi!

la luz en el trabajo

Sabem de la importància de la llum natural a l’hora de triar el nostre espai de treball. La llum té el poder de transformar radicalment qualsevol espai! El seu potencial va molt més enllà de l’àmbit del disseny i del seu valor estètic, això s’aconsegueix amb les lluminàries. De fet, la seva importància és vital per a tothom: la llum i sobretot l’exposició solar té un efecte directe en el nostre estat d’ànim i en la nostra salut física i mental.

On vols treballar?

La llum natural i la qualitat lumínica és una raó de pes per triar el teu espai, és una qüestió de salut!

Amb la quantitat d’hores que dediquem a la nostra vida professional, no podem obviar la necessitat d’una bona il·luminació al nostre espai de treball. Quin efecte té la llum sobre el nostre rendiment o creativitat? Com podem crear entorns de treball més saludables?

La il·luminació natural incideix directament sobre el nostre benestar


Has notat alguna vegada que el teu humor va d’acord amb el temps? Encara que a cada persona l’afecta de manera diferent, és molt habitual sentir-se animat i enèrgic quan hi ha dies assolellats, mentre que els dies ennuvolats ens fan sentir més cansat i apàtic. Encara que pugui semblar-ho, res d’això és casualitat, si no ciència. L’exposició solar té un impacte directe en el nostre estat d’ànim, en la nostra salut física i emocional, i juga un paper vital en el desenvolupament de processos biològics del nostre sistema nerviós, endocrí i immune.

Catalunya és una de les regions d’Europa amb més hores de sol, però segons diversos experts prop del 40% de la població adulta pateix dèficit de vitamina D. Encara que hi ha diverses causes responsables d’aquesta situació, una d’elles s’atribueix directament a la manca d’exposició solar.

La localització i distribució interior del nostre espai el fa que gaudim de llum natural tot el dia i tots els espais, això és clau per millorar l’entorn de treball.

L’estil de vida actual ens porta a passar la major part del temps en espais tancats: ens movem, bàsicament, de casa a la feina i de la feina a casa. La quantitat d’hores que invertim en la nostra activitat professional fa imprescindible la configuració d’oficines que ens ajudin a treballar còmodament. I en aquest sentit, la il·luminació de l’entorn de treball juga un paper essencial en la nostra salut laboral.

No podem negar-ho: treballar en un espai lúgubre o mal il·luminat deprimeix i provoca cansament visual, el que a la llarga es tradueix també en altres problemes com estrès, dèficit d’atenció, cansament, mals de cap i un rendiment laboral baix.

Una bona il·luminació, per tant, millora les nostres capacitats cognitives i ens ajuda a treballar millor. Els espais amb llum natural ens fan sentir més actius, concentrats, creatius i de millor humor, i això incideix directament en la nostra productivitat.

Com podem crear espais de treball ben il·luminats?


A Happy Works sabem la importància de treballar en un entorn acollidor i inspirador i per això tenim cura de cada detall, inclosa la il·luminació del nostre espai.

Serveix qualsevol mena d’il·luminació per a qualsevol lloc? La resposta evident és “no”. Igual que no il·luminarem de la mateixa manera el menjador, el dormitori o la cuina de casa nostra, tampoc farem servir la mateixa llum per a tota l’oficina.

Serà important triar bé tant la quantitat com la qualitat de la llum i la seva temperatura.

La quantitat de lúmens tant generals com calculats sobre les superfícies de les nostres taules, ens faran més o menys productius, zones més tènues ens donaran volum i relleu i a la vegada ajuda a la nostra concentració.

A les sales de treball, sigui un espai compartit o un despatx privat, la millor opció és prioritzar la llum natural. Quan la llum natural és ja és insuficient, podem complementar-la amb una lluminària artificial indirecta que il·lumini bé l’espai i reforçar-encara més amb accessoris com llums de treball per aconseguir uns 500 lumens (lux).

Pel que fa a temperatura, l’ideal és aconseguir “llum neutra” o llum solar (sobre uns 5.500 K) que imiti el màxim la llum solar i fugir d’il·luminacions massa fredes o càlides. El nostre lloc de treball, és on passarem la major part de la nostra jornada, així que serà on haurem de posar més èmfasi i esforç per aconseguir una bona il·luminació que ens permeti treballar a gust.

La resta d’espais com l’entrada, l’office o les sales de reunions, per exemple, admeten major joc per crear atmosferes determinades amb llum artificial. Encara que aquests espais també han d’estar ben il·luminats, no passem tantes hores treballant en ells i, per tant, no és tan imprescindible que tinguin tanta llum natural.

En definitiva, l’espai de treball és un lloc essencial en el qual passem la major part del dia. Per això, serà imprescindible crear espais saludables i ben il·luminats que ens ajudin a treballar de forma còmoda i eficient.

firmar documentos

Si no necessites anar cada dia a la teva oficina, si només ho necessites de manera puntual, sigui per fer les reunions o fer feina d’oficina, l’oficina virtual és la teva solució. Gaudir d’una seu permanent per a la teva empresa i treballar des d’on tu vulguis és possible amb aquest nou concepte d’espai de treball híbrid.

Una de les coses que t’agradarà és que ja pots dirigir el teu negoci des de qualsevol lloc. T’oferim totes les solucions que demanes a una oficina pel teu negoci, però sense la necessitat de tenir-la llogada tot el mes i sense la inversió que comporta.

Gestionat per tercers, tu només has de pensar en fer créixer el teu negoci.

Oficina virtual

La teva adreça comercial estarà al nostre espai. Tindràs situada la teva empresa en un dels carrers més cèntrics de Sabadell, entre l’ajuntament i els jutjats. Un espai amb una estètica acurada per donar bona imatge als clients, ampli, net i lluminós, amb les últimes tecnologies per poder fer reunions o treballar.

L’oficina virtual és també una solució perfecta per aquells autònoms o petites empreses que no vulguin exposar la seva adreça personal.

Podràs tenir la teva empresa ubicada a la nostra ciutat, o una seu per obrir mercat a qui vingui d’altres ciutats.

Paqueteria

Nosaltres ens encarreguem de la recepció i custòdia de correspondència. T’avisem forma immediata per email o missatge quan rebis la correspondència i certificats urgents. Per si et passa per alt, cada setmana t’enviem un correu electrònic amb la paqueteria pendent de recollir. Ja no hauràs de preocupar-te d’estar a casa quan arribin els paquets d’Amazon

Pots treballar amb la tranquil·litat que la teva empresa està atesa, encara que tu estiguis a un altre lloc. Això et permetrà centrar-te només en el teu negoci i ser més àgil i productiu.

Accés a la comunitat, activitats i programació

Encara que treballis virtualment, i no vinguis cada dia, seguiràs formant part de la comunitat. Coneixeràs altres professionals amb qui col·laborar,  aprendre o compartir el que vulguis.

Reunions amb els clients. Quan necessitis una reunió o una trobada podràs gaudir de sales de totes les mides amb pantalla o projector. També tenim il·luminació professional per si el que vols fer son videoconferències.

I tot això amb una simple trucada o mail per poder reservar.

Tots aquests avantatges ara són una possibilitat real per tu, vine a Happy Works i descobriràs la resta d’opcions que et podem oferir.

T’esperem.

trabajar con ordenador

A Happy Works sabem què fer un ús eficient de l’espai i dels recursos de la teva oficina és prioritat en aquesta era Covid.

Els nous espais de treball, han de permetre a les empreses enfocar-se en la seva productivitat i benestar de treballadors i empresaris. S’ha de deixar enrere les despeses excessives, el malbaratament energètic, els conflictes jeràrquics i la presència contínua dels empleats només pel simple fet de complir amb les hores de treball estipulades.

És el moment per passar a entendre les oficines com a servei per l’empresa, parlem de les oficines flexibles i quins beneficis obtindrà l’empresa treballant en un space as a service.

Avui en dia, tenir una oficina tradicional implica més problemes que avantatges

Els motius semblen evidents si tenim en compte les necessitats de les organitzacions actuals, que demanden més flexibilitat que mai per afrontar una dinàmica laboral canviant, volàtil i incerta.

Per això, cada vegada es requereixen més espais col·laboratius i entrelligats on l’esforç es trobi en assolir els objectius grupals ajuntant totes les especialitats. Llogar espais immensos i compartimentats i excessivament dividits per departaments aïllats va quedar enrere. Necessitem espais I recursos eficients i a l’abast de la mà.

D’altra banda, trobar un espai de treball, sembla una odissea i un malbaratament de recursos: buscar i fer les visites a infinitat de llocs fins a trobar l’espai que en aquest moment considerem apropiat, fer milers de trucades, tancar contractes llarguíssims, fer reformes, contractar serveis d’internet, subministraments i neteja, comprar mobiliari d’oficina i molts altres mals de cap. Avui qui vol tants contratemps abans de començar? Qui creu que l’empresa tindrà les mateixes necessitats a partir d’ara? Qui vol negociar amb cada un dels treballadors les seves necessitats si volem que es faci teletreball?

Beneficis de les oficines flexibles

Afortunadament, avui hi ha una solució per a tots aquests problemes: les oficines flexibles o space as a service. Aquests llocs estan pensats i dissenyats per impulsar la productivitat i la creativitat dels empleats i de tot aquell que forma part d’una organització. Són espais adaptables a les necessitats de cada empresa i que propicien la trobada laboral i social, a més de resultar eficaços en els costos i horaris.

PREPARADA I LLESTA

Les oficines flexibles estan disponibles en tot moment perquè diferents empreses les ocupin en qüestió d’hores. L’amortització de l’inverssió es reperteix en totes les empreses i el temps d’us.  Tot dependrà de les necessitats de cadascuna. El fet és que pots oblidar-te de les reformes o de contractar els serveis.

Les oficines flexibles vénen amb tot inclòs. ¿Inversió inicial i capex? Igual a 0!

GESTIONADA PER TERCERS

Com que les oficines flexibles queden a càrrec d’un tercer, tu només hauràs centrar-te en el teu negoci, en fer-lo créixer, en produir i mantenir una dinàmica de treball saludable i creativa que et permeti assolir els objectius. Si hi ha algun problema tècnic amb algun servei un extern s’ocuparà de resoldre-ho de forma immediata sense que tu hagis d’intervenir. Una sèrie de serveis complementaris al teu negoci, com paqueteria i recepció entre altres, ja estan inclosos, i això és una cosa menys de la que preocupar-te.

PAGAMENT ÚNIC

Les incomptables factures a l’espera de ser pagades van passar a la història. Les despeses vénen en un sol extracte. S’inclouran tots els costos directes i indirectes, com subministraments o serveis de neteja. Un estalvi de temps inestimable quan es tracta de dirigir una empresa! Aquest és un dels beneficis del coworking que, segons confessen adeptes i usuaris, més els ha facilitat la vida laboralment.

CONTRACTE FLEXIBLE I SENSE LLIGAMS

No hi ha exigència de contractes per períodes de temps determinat.

El teu lloguer serà flexible, sense permanència mínima ni clàusules restrictives. Oblida’t dels tres anys com a mínim que proposen les oficines tradicionals. És l’opció idònia per a startups, empreses en creixement o en processos d’internacionalització, per exemple. Potser necessites l’oficina per un mes per aconseguir o pot ser que acabis instal·lat per sempre més. Aquí seràs tu qui decideixi la durada de l’acord.

ESCALABLE

Potser (i tant de bo) “la cosa surt bé”, la teva empresa creix exponencialment i necessites ampliar equip i espai. O, per contra, per un canvi d’estratègia decideixes reduir la plantilla. Si el nombre d’empleats augmenta o decreix, no has de tornar a iniciar el procés.

L’espai s’adapta a les necessitats i volum de l’empresa en tot moment.

Augment de la Productivitat

Les oficines flexibles estan dissenyades per oferir espais compartits i alta tecnologia per, més espais de distensió on fer un cafè o comentar algun tema de manera desenfadada. Això pot  augmentar fins a un 25% la productivitat a la feina.

Totes aquests avantatges són les que oferim des de Happy Works a tu i el teu equip, ara és el moment que vinguis per veure com podem col·laborar amb tu.

ordenador

És possible que d’aquí a uns anys, les noves generacions ens mirin amb una cara rara quan expliquem que fins al 2020. La gent anava cada dia a la mateixa hora a un lloc concret, “l’oficina”, a treballar. Segurament es qüestionaran perquè la gent no podia treballar i conciliar el seu horari amb la seva família. Perquè si les necessitats d’una persona varien en el temps, la feina no podia amotllar-se. Perquè la gent perdia una hora en anar i una en tornar a aquesta famosa “oficina”.Perquè la gent anava a treballar a un lloc concret no adaptat a ell si podia fer-ho des de casa… perquè cada dia si en realitat hi havia dies que no tenia la necessitat de reunir-se amb ningú. Perquè si acabarem compartint fins i tot el cotxe, no compartien espais on fer la feina d’oficina.

Un espai de treball flexible és un compromís entre tots per satisfer les necessitats tant de l’empleat com de l’empresa

  • És la manera d’adaptar-nos a aquesta època de canvis constants, sobretot en el com i quan treballem.
  • És entendre que el benestar de tots els implicats en el món laboral és clau pel bon funcionament.
  • És aconseguir que els costos de l’empresa siguin controlats i escalables i flexibles. És anar al ritme que ens demana la societat.
  • És en definitiva que la felicitat tingui el valor que es mereix.

La tecnologia i els espais per aconseguir aquesta flexibilitat ja els tenim; ara hem d’aprendre a beneficiar-nos de les noves oportunitats que ens proporciona

És necessitarà treballar des de la confiança, crear una cultura col·laborativa on/off line, organitzar-se de forma creativa, estar a les últimes tendències del treball, fomentar la conciliació de la vida laboral i personal, etc. Aquesta estratègia de treball flexible permetrà augmentar la productivitat i la integració familiar, fomentant la motivació i aconseguint així les empreses retenir el talent. Una estratègia de treball flexible, no només permetrà a les empreses circular per un món empresarial marcat pels dubtes amb més confiança, sinó que permetrà atraure i retenir el millor talent.

Ara és important flexibilitzar tant l’estructura física (espais de treball, eines) com horaris i gestió.

Els coworkings de baixa capacitat, en aquesta nova situació, aportem el que es necessita:

  • Seguretat i tranquil·litat sanitària aforament controlat
  • Uns entorns pròxims a la habitatge del treballador.
  • Espais de treball agradables on compartir el dia a dia.
  • Espais per les reunions físiques o virtuals que es necessiten.
  • Despatxos que poden funcionar com a delegació, de l’empresa mare.
  • Servei de secretaria i gestió de paqueteria per salvaguardar la intimitat de les cases particulars.
  • Entorns de treball que milloren la concentració i productivitat respecte a l’espai domèstic.
  • Una comunitat per impedir l’aïllacionisme del treballador.

És per això que a Happy Works recomanem tant a l’empresa que busca un lloc pel seu treballador com al treballador que vol sortir de casa, que vingui a fer un cafè i trobem junts la millor manera de col·laborar.

trabajo con ordenador

La pandèmia ens va portar associat el teletreball, i al primer moment per tothom va ser un gran incentiu en el salari emocional, semblava que teníem més llibertat, més temps amb els teus menys despesa de transport i de dietes, etc. però el temps ens està ensenyant l’altra cara i comença a ser gairebé un malson.

Després de tot aquest temps de reclusió forçosa, la majoria trobem a faltar les relacions humanes i amb els nostres companys.

Ja ningú ens diu bon dia al matí, el cafè també el fem sols, i fins i tot ningú ens parla d’una sèrie nova de Netflix o  comentem el partit del cap de setmana.

Ara comencem a veure com aquest aïllacionisme ens va passant factura, a poc a poc, però de manera constant una tristor ens va embolcallant. És per això que, cada vegada són més els teletreballadors, emprenedors o freelacers que decideixen fer el pas i anar a treballar als coworkings de la seva ciutat.

Quan planteges substituir el lloc que has agafat al menjador de casa per un espai de coworking, busques un espai que acompleix el màxim de les teves necessitats i on et sentis còmode i content d’anar a treballar cada dia i on per grandària i número d’usuaris o rotació d’aquests, et sentis segur.

Avui a Happy Works seguim tota una sèrie de protocols de seguretat per la tranquil·litat de tots els que convivim treballant junts, mampares de separació amb les visites, mascaretes, desinfecció i gel ja s’han quedat en el nostre dia a dia.

La comunitat, la seguretat a més de, llum natural, estètica acurada, cadires còmodes i ergonòmiques, taules àmplies, connexió a Internet amb una ràpida velocitat, silenci, cuina equipada i zones comuns, gestió de correspondència, servei de recepció per atendre les visites, sales de reunions per a trobades amb clients, socis o proveïdors … són part del nostre fet diferencial.

Despatx privat o taula de treball en una sala compartida? Espai fix o flexible? Modalitat d’accés full time o coworking per hores? Analitza la teva necessitat i podràs triar la millor opció segons els teus hàbits. La opció que i que encaixa millor amb tu.

Fes un checklist de tot allò que hauria de tenir el teu espai de coworking ideal i comença a marcar caselles quan facis la comparativa entre diferents opcions. Ah, i no et deixis seduir per fotos boniques.

La nostra recomanació abans de prendre cap decisió és que visitis l’espai de forma presencial!, és quan descobriràs tots els intangibles.

La ubicació del teu negoci o lloc de treball també és important, i molt. L’ideal és buscar un lloc cèntric -o almenys bé comunicat- en una zona amb cert renom. Pensa que la ubicació d’una empresa pot comunicar molt de forma implícita, així que valora quina imatge vols projectar. Un altre punt que has de tenir en compte amb relació a la ubicació és la practicitat. És fantàstic treballar còmode, però assegura’t també de tenir a mà tots els negocis i establiments que puguis necessitar: bancs, gestories, restaurants, botigues comercials…

Està demostrat que passar-se a Happy Works millora enormement la teva productivitat i rendiment laboral; això sí, sempre amb un ambient de treball estimulant i inspirador!

Hi ha espais que semblen biblioteques i en els quals fa cosa fins i tot esternudar i altres en què, en canvi, pot haver-hi gairebé tant enrenou com al pati d’un cole. També hi ha de mitjana, és clar! No hi ha una única solució, sinó que l’opció encertada serà la que encaixi millor amb tu.

No oblidis, a més, que gran part de la màgia del coworking són les relacions i els vincles que s’estableixen entre els membres de la seva comunitat. En aquest tipus d’espais no només trobaràs potencials socis o clients, sinó també amistats que durin tota la vida.

Et sembla una mica car pagar entre uns 150€ i 220€ al mes pel teu espai de treball en el coworking? Si darrere d’aquesta inversió hi ha amagada la clau de l’èxit, t’avancem que fins i tot ho trobaràs un regal. Bromes a part, el que volem dir és que a l’hora d’escollir el teu espai de coworking no hauries fixar-te en el preu com un element aïllat. Valora el coworking en el seu conjunt i tots els serveis que t’ofereixi!

Estabilitat, clients potencials, productivitat, conciliació laboral, salut mental… Fer el salt al coworking és una inversió a llarg termini amb un retorn molt gran!

Queda clar que trobar l’espai de coworking perfecte requereix temps i dedicació, però no és cap utopia. Si segueixes els consells que t’hem comentat, segur que l’elecció que facis serà l’encertada. I si encara tens dubtes, aprofita l’opció que ofereixen molts espais de fer una prova diària gratuïta. Res com provar alguna cosa nosaltres mateixos per decidir si ens agrada!

conciliación trabajo familia

Quan aquell fatídic divendres de març el teu cap et va dir que recollissis is les teves coses perquè a partir del dilluns començàveu amb el teletreball no sospitaves, ni per un moment, tot el que s’acostava.

A tothom l’hi va fer gràcia, era una novetat, era no anar a l’empresa, era estar més temps amb els teus. Tot pintava relativament bé i fàcil. Des de llavors, portes ja mesos al teu pis treballant en remot, primer en confinament i ara ja com a teletreballador, i ja has descobert que no tot és tan maco com pensaves.

Haver de passar per una pandèmia per actualitzar-nos i posar-nos les piles en tema de teletreball és per fer una profunda reflexió, tant de les inèrcies com de la societat i la relació feina/temps

Alguns creuran que aquesta crisi ha donat l’empenta que necessitaven a moltes empreses perquè descobreixin que és possible establir sistemes com el teletreball entre els seus empleats, però:

  • Tornarem a les oficines tradicionals quan tot es normalitzi?
  • Estem disposats a ajustar els sous a aquesta nova realitat?
  • Adoptarem noves fórmules i per fi facilitarem el teletreball com a incentiu d’un salari emocional?
  • O res de tot això?

Teletreball sí, però no a qualsevol preu

Quins costos estem disposats a assumir tant treballadors com empresaris en aquesta nova situació?

Moltes empreses haurien de tenir interès a implantar el teletreball, sigui de manera total o parcial pels avantatges que els aporta: es necessiten oficines més petites, es creen llocs de treball itinerants, hi ha estalvi de costos fixos i d’infraestructures derivats d’aquesta manera de treballar, però també es perd un punt el control sobre el dia a dia i un grau d’implicació cap a l’empresa o els projectes per part del treballador, i sobretot no queda clar quina part de costos ha d’assumir l’empresa (internet, mobiliari, despeses generals….lloguer?) perquè al final no siguin més altes que fer tornar tothom a treballar a l’empresa.

El teletreball ha de ser part del salari emocional, i associar-lo a la retribució de l’empleat al costat de altres qüestions de caràcter no econòmic, amb la finalitat satisfer les necessitats personals, familiars i professionals del treballador, millorant la qualitat de vida i fomentant la conciliació laboral.

Per descomptat, pels empleats el teletreball també reporta nombrosos avantatges: flexibilitat d’horari per adaptar la jornada laboral, estalvis de temps i diners en els trasllats a una oficina, dietes, a més d’estar a casa i la comoditat de treballar des de la teva llar.

Però no tot són flors i violes, cal comptar amb certa capacitat d’organització i controlar l’aïllacionisme que suposa deixar de veure els companys i superiors a l’oficina. Aquesta sensació d’estar fora de l’empresa, que ens pot fer témer, no només perdre les possibilitats d’ascens, sinó també per la continuïtat en els moments de crisis. El teletreballador també ha d’aportar més valor a l’empresa.

Teletreballar funcionarà si és un WIN WIN.

Ara bé, treballar a casa no és fàcil: l’ambient és propici a despistar-se, és el lloc on tendim a distreure’ns, estar amb els nostres i descansar, canviar el paradigma no és ràpid. I la família no ajuda gaire amb interrupcions o parades derivades de trobar-se a casa. Per això és fonamental imposar horaris, i un espai marcat i molt clar on treballar. Per treballar necessitem un espai no polivalent, un espai on quedi clar quina és la nostra activitat, com si estiguessis a la feina.

Part dels problemes tenen una clara solució i es diu Coworking

Els coworkings com el nostre, es presenten com una solució perfecta tant per a treballadors com a empreses. Els primers aconsegueixen un espai de treball totalment equipat fora de la seva llar, cosa que els permet mantenir una separació entre la seva vida personal i professional. A més, els coworkers es troben envoltats d’una comunitat d’emprenedors i treballadors com ells en què regna un ambient de col·laboració i creativitat. Si es treballa en un espai en el qual tots se senten motivats, és fàcil contagiar d’aquesta actitud!

Pel que fa a les empreses, el coworking els ofereix un estalvi de costos important, ja que no han de carregar amb totes les despeses habituals d’una oficina pròpia, o els costos incontrolables a casa del treballador, Aconsegueix separar els equips no blocant la feina en cas de quarantena, amb un cost fix reduït té tot el que necessita el seu treballador més el control d’horari i la seguretat pròpia de l’espai. També els facilita serveis addicionals com el lloguer de sales de reunions, recepció i gestió de correspondència … I el més important, un espai de treball controlat amb esperit de feina però a la vegada inspirador per seus empleats!

En moments com els que vivim, l’elecció més encertada per a nosaltres o els nostres empleats, dependrà de diversos factors com la seva ubicació, tarifes, serveis que ofereix … Haurem de valorar també les mesures de prevenció i protecció que hagi pres el centre per garantir un espai de treball segur.

En definitiva, sembla evident que el teletreball ha arribat per quedar-se. Si bé no és una opció viable per a tots els sectors i professions, sí que es considera implantar-la en moltes empreses a partir d’ara.  Els seus avantatges són clares, si s’aplica correctament i es basa en una relació de confiança entre empresari i treballador, així que llarga vida al teletreball!

En resum, per aquesta nova situació on el teletreball ha arribat per quedar-se, i cal que tots canviem el xip per adaptar-nos a la nova situació.

entrada coworking

Després de les vacances d’estiu, arriba el mes de canvis i nous començaments per excel·lència. El setembre és sinònim de reprendre rutines, planificar el nou curs, posar tot en ordre i fer neteja… En el camp empresarial, és una època de gran activitat. De fet, els experts assenyalen que setembre és el millor mes per emprendre i començar una nova carrera professional.

Encara que a HAPPY WORKS, el coworking de Sabadell, sempre hem defensat que qualsevol moment és bo per emprendre si tens les ganes i els recursos necessaris, el mes de setembre ofereix una sèrie d’avantatges que no podem obviar. Vegem quins són!

Facilitat burocràtica

Durant els mesos d’estiu -especialment agost- sembla que s’aturi el món i tot funcioni a mig gas. És un moment ideal per reflexionar i testejar noves idees, però no per emprendre. Al setembre, en canvi, la majoria d’empreses i organismes reprenen la seva activitat i tornen al seu horari habitual. Si necessites realitzar qualsevol tràmit per començar a treballar amb la teva nova empresa, espera a setembre i veuràs com totes les gestions burocràtiques triguen menys i funcionen de forma més eficient. Això sí, tampoc esperis miracles del nostre sistema burocràtic i pren-t’ho amb filosofia i amb calma!

A partir de setembre també es reactiven totes les mesures per a empreses i autònoms que havien començat a tramitar-se abans de l’estiu, així com la concessió d’ajudes i subvencions que puguis necessitar.

Major activitat empresarial i anticipació de campanyes comercials

Tret que vulguis emprendre en el sector turístic o que el teu negoci tingui un caràcter molt estacional, al setembre és quan es reactiva novament l’economia per a la majoria d’empreses. També és el moment en què decidir com repartir el pressupost per a l’últim trimestre del l’any.

A més, s’acosten importants campanyes comercials com el Black Friday, el Cyber Monday, Nadal i les rebaixes d’hivern. Pensa bé quina serà l’estratègia de comunicació i màrqueting de la teva marca i aprofita-per donar-te a conèixer al teu públic!

Comença a emprendre amb les piles carregades

L’estiu ens ha permès descansar, relaxar-nos, deixar enrere l’estrès i baixar el ritme. També ens ha servit per donar forma a noves idees i reflexionar sobre com es presenta el nostre futur professional. La temuda depressió postvacacional la pateixen els que detesten la seva feina. Però si estàs decidit a emprendre, et faltaran dies per començar!

En definitiva, setembre també és el millor mes per emprendre perquè tornem a la càrrega amb il·lusió, motivats i amb les piles carregades.

No subestimis la influència del bon temps

Encara que et sorprengui creure-ho, el clima pot tenir una influència extraordinària en la nostra ment i afectar directament al nostre rendiment. La calor sufocant de ple estiu és capaç de treure’ns les ganes de fer qualsevol cosa.

Al setembre, en canvi, seguim tenint moltes hores de sol a el dia, bon temps i unes temperatures molt més agradables. També s’acosta el canvi d’estació. La nostra ment es posa en alerta i es prepara per a nous canvis!

Comença a emprendre amb bon peu en un coworking

Si t’has llançat a la meravellosa aventura d’emprendre, el primer que volem és felicitar-te. Enhorabona!

Ser el teu propi cap i crear el teu propi projecte professional és una cosa fantàstica, però també et avancem que el camí de l’emprenedor no està exempt de dificultats.

Començar a treballar en un coworking al setembre t’ajudarà a superar molts dels contratemps i desavantatges d’emprendre a casa. En un coworking resulta més fàcil seguir uns horaris de treball saludables i separar els espais personal i professional, comparteixes despeses de subministraments amb altres emprenedors i t’envoltes d’un ambient productiu i inspirador altament contagiós. A més, ¡coneixeràs a una comunitat d’emprenedors fantàstica amb la qual podràs compartir experiències, inquietuds i pot ser que fins i tot nous projectes!

No hi ha dubte que setembre és el millor mes per llançar-se a emprendre. Només necessites armar-te de valor i anar a per això! A HAPPY WORKS t’estarem esperant al coworking amb els braços oberts per acompanyar-te en aquesta fantàstica aventura.

conferencia

Una nova trobada de networking

El dia 7 de novembre vàrem fer una trobada de networking al coworking amb coorganització entre Happy Works i la gent de la Xarxa Onion.

La Xarxa Onion és, una comunitat d’emprenedors de Sabadell, que des del 2008 dinamitza les empreses de la ciutat. La xarxa basa els seus valors en el coneixement, els contactes i la cooperació.

Un networking així, sempre és interessant

Que persones amb unes inquietuds similars, ens reunim per comentar els nostres problemes, pors i les solucions que cadascú a trobat en el mon empresarial va molt bé per aconseguir empreses més fortes.

A la trobada, tres empreses de la xarxa (Nayade Navarro, Pep Marès i nosaltres) vàrem presentar el nostre negoci a la resta d’assistents.

El Pep Marès ens va explicar d’una manera molt distesa i didàctica el seu projecte d’unió entre l’art la cultura i l’empresa.La Náyade Navarro ens va parlar de com el coaching pot millorar el marketing de les empreses i, nosaltres, a més d’explicar les virtuts del coworking i ensenyar el nostre espai, vàrem parlar sobre l’interiorisme i el branding que fem per els nostres clients  de l’empresa i comerç.

Després de les presentacions de les empreses, una activitat de networking entre tots els assistent. L’activitat, va fer que poguéssim conèixer altres empreses de la ciutat i que apareguessin noves sinergies entre tots nosaltres.

Però un esdeveniment al coworking sense un bon piscolabis no seria possible, i, aquesta vegada els assistents varen poder descobrir els pastissos de Happy Llama i cerveses artesanes de Catalan Brewery que van aconseguir que marxéssim contents i amb moltes ganes de repetir una propera vegada.

Aquestes trobades, que es van repetint durant l’any sempre són interessants si vols conèixer el món de l’emprenedoria a Sabadell i així, tots junts, aconseguim una xarxa d’emprenedors més forta i més rellevant dins la nostra ciutat.

Recorda que si vols estar informat de les activitats que fem al coworking només ens has de deixar un correu.